EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Посольство Держави Ізраїль оголосило конкурс на отримання стипендій MASHAV для навчання за програмами професійної підготовки в Ізраїлі, пише сайт Мінагрополітики України.

Для малих і середніх с/г виробників з’являється джерело інформації про ринкову ціну на продукції, пише AgroPolit.com.

Ринок заморозки ягід в Україні не завантажений через дефіцит продукції і дорожнечі обладнання. В основному використовується статична заморозка, оскільки вона дешевша, ніж шокова. Однак деякі підприємства освоюють і цей вид заморозки.

В Україні у більшості виробників цибулі навіть середньопізні і пізні сорти вже набрали велику цибулину і ще мають 65-80 см зеленого пера.

Умовна прибутковість виробництва молока професійними виробниками в липні виросла, згідно оцінок аналітиків ФАО, на 1,3% в порівнянні до червня, про це повідомив експерт ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Збільшення обсягів аграрного експорту та його диверсифікація за рахунок переробленої продукції з високою доданою вартістю не можливе без залучення як внутрішніх, так і іноземних інвестицій у сектор. Мінагрополітики почало системну роботу щодо просування українського аграрного експорту та одночасного залучення інвестицій в агросектор, повідомляє прес-служба відомства.

Олександр Паливода, директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної держадміністрації на Фейсбуці поділився враженнями від відвідування ефіроолійних виробництв:

В останній місяць літа в Україні подорожчає оренда квартир, але знизяться ціни на продукти.

Видобуток газу в Україні в січні-червні 2017 року збільшився на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 10,261 млрд кубометрів.

Завдяки російському ембарго українська медова галузь зробила прорив і продовжує відкривати нові ринки. Таку думку висловив економіст ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці в Facebook.

Європейські ринки все більше цікавлять продукти з маркуванням «без ГМО». Україна може поборотися за місце на цих ринках, шанси дуже хороші - потрібно тільки відповідати заданим стандартам ЄС. Зокрема, йдеться про реальний попит - на соєвий шрот без ГМО. Про це в інтерв'ю рropozitsiya.com розповіла представник Асоціації «Дунайська соя» в Україні Інна Ільєнко.

Ринок заморозки ягід в Україні не завантажений через дефіцит продукції і дорожнечі обладнання. В основному використовується статична заморозка, оскільки вона дешевша, ніж шокова. Однак деякі підприємства освоюють і цей вид заморозки, розповів propozitsiya.com глава Асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.

Сьогодні, 1 серпня, набула чинності Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Объем экспорта в период с 22 по 28 июля т.г. составил 459 тыс. тонн зерновых, что на 21% уступает показателю неделей ранее (578 тыс. тонн). В общем объеме экспорта за отчетный период пшеница составила 289 тыс. тонн, кукуруза – 26 тыс. тонн, ячмень – 144 тыс. тонн.

Білоруський виробник сільгосптехніки «Гомсельмаш» тестує нову модель зернозбирального комбайна «Палессе GS4118К».