EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У світі зростає інтерес до вирощування як не ГМО сої, так і до не ГМО продуктів загалом. У цьому стабільному тренді Україна має досить непогані перспективи і можливості. Про це в інтерв'ю propozitsiya.com розповіла представник Асоціації «Дунайська соя» в Україні Інна Іллєнко.

Головна проблема українських виробників – невиконання контрактів, і, як наслідок – недовіра до них та репутаційні втрати. 

Держпідприємство «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів» Держкомрезерву України має намір поставляти зерно і борошно в Аджарію - автономну республіку в складі Грузії.

Виробники грибів очікують падіння ціни на свою продукцію через аномальну спеку в Україні. Втім, якщо пропозиція грибів буде незначною, вартість може втриматись на поточному рівні.

До переліку об'єктів державної власності в сфері рибного господарства, що підлягають приватизації в 2015-2017 роках, включені 15 державних підприємств, з яких два вже передані на приватизацію, дев'ять перебувають у процесі підготовки, а питання по ще чотирьом підприємствам чекають свого розгляду.

З 20 вересня Держпродспоживслужба перевірятиме бізнес на дотримання норм НАССР.
 

Станом на 31 липня зернові і зернобобові культури в Україні були обмолочені на 7,149 млн га, що становить 74% від запланованого. Намолот зерна становить 25,8 млн тонн при врожайності 36,1 ц/га.

Аграрії хочуть новим законом нейтралізувати "горіхову мафію"

Україна та Китай активно співпрацюють у питаннях узгодження фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту української аграрної продукції на ринок КНР.

Мінагрополітики не виключає внесення в проект закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» норми про надання юридичним особам права покупки до 1 тис. га землі.

У цьому році в Україні наростили площі під посівами гороху до 405 тис. га, що виявилося найвищим показником за останні 15 років. Крім того, площі по горохом в 2017 році перевищують торішні на 70%. Цьому посприяла необхідність хороших попередників в сівозміні, а також використання нових сортів гороху, які дозволяють отримувати високу врожайність бобової рослини, пише propozitsiya.com з посиланням на hyser.com.ua.

В розвитку українському АПК все чіткіше видно негативні тенденції, які полягають у "латифундації", посиленні спеціалізації на вирощуванні та експорті зерна, зростанні імпортної залежності у матеріально-технічному забезпеченні. У секторі формується модель, коли агрохолдинги під експортні контракти зерна отримують кредити на закупівлю іноземної техніки та матеріально-технічні ресурси.

Баржа, на борту якої 250 тонн кавунів, уперше після багаторічної перерви, вирушить із Голої Пристані на Херсонщині до Києва. Востаннє смугасті ягоди відправляли Дніпром 14 років тому, а регулярні перевезення кавунів припинили ще в 1990-х, коли пострадянські порти і причали прийшли в занепад.

Українські виробники змушені майже щоденно знижувати ціни на цибулю. Із початку цього тижня продукція стала дешевше в середньому на 30%.

У Криму зафіксували масове нашестя азійської перелітної сарани.