EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Публикуем некоторые мысли Алекса Лисситса, президент УКАБ, генеральный директор «ИМК» по направлениям развития аграрного сектора экономики Украины.

В текущем сезоне мировое производство ячменя прогнозируется на 6 млн. тонн ниже мирового потребления и данная тенденция отмечается второй сезон подряд. Таким образом, согласно прогнозам МСХ США, под конец 2017/18 сезона мировые запасы ячменя будут ниже отметки 20 млн. тонн, что произойдет впервые с 1983/84 сезона.

Метод генетичної модифікації надзвичайно важливий для їстівних сільгоспкультур, які культивуються нині в усьому світі. Хоча індустрія охорони здоров'я всіляко пропагує не ГМО-продукти, насправді ГМО не є страшним та не небезпечне для людства, нагадує propozitsiya.com

Кукурудза в Україні "вгамувала свої апетити" і обрала тактику повільного зростання. Площі під кукурудзою в Україні до 2026 року збільшаться всього лише до 4 млн 667 тис. га. Таку думку висловив керівник відділу маркетингу компанії DuPoint Pioneer Сергій Резніченко, пише propozitsiya.com з посиланням на infoindustria.com.ua.

Лебединщина Сумської області здавна славиться вирощуванням ягід. Зокрема, в Межирічі Лебединського району є всі сприятливі умови для створення та подальшого розвитку кластеру з ягідництва. З огляду на економічну ефективність та переваги вирощування, порівняно з іншими культурами, увагу тут акцентувають на вирощуванні саме малини.

Вирiшивши взятися за пiдприємництво, Федiр Ляснюк спочатку викопав два величезнi ставки та зарибнив їх. Але життя змiнило його плани. Рибою тепер годує три десятки песцiв, на яких заробляє до 350 тисяч гривень.

Рада з питань експорту продовольства (UFEB) організовує бізнес-поїздку до Гонконгу для представників української кондитерської галузі з метою стимулювання експорту солодощів до Азії.

В Україні масово розпочалось збирання ґрунтового огірка ще 2 тижні тому, втім ,ціни поки що, не поспішають знижуватись.

Створення агрокластеру з ягідництва обговорили представники обласного Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА з жителями села Межиріч Лебединського району. Про це повідомляє прес-служба Сумської ОДА.

Українські підприємці часто не розуміють різниці між кооперацією та створенням аграрного кластеру, та в принципі бояться об’єднуватися, адже це накладає на них певні обов’язки.

За оцінками експертів ринку зерна, площа до збирання гречки в Україні в 2017 році становитиме 151 тис. га. Таким чином, за врожайності 11 ц/ га цілком реально отримати понад 166 тис. т зерна гречки.

Європейське агентство з хімічних речовин (ECHA) і Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA) знову повинні були захистити свої оцінки ризику гербіциду гліфосату проти звинувачень в тому, що відповідні дані не були розглянуті, пише propozitsiya.com з посиланням на infoindustria.com.ua.