EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Невеликі сільгоспвиробники отримають певні переваги від підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Для них можуть бути цікаві кошти ЄС, які виділяються на розвиток малого і середнього бізнесу, місцевого підприємництва. Про це повідомила старший тренер Association4U Марина Чулаєвська в інтерв'ю propozitsiya.com.

Мінагрополітики розробило нову «Інструкцію про ведення кількісно-якісного обліку зерна на зернових складах і зернопереробних підприємствах». Вона стосується експорту зерна і безпосередньо морських портів. Про це пишуть «Порти України».

Станом на 11 липня зібрано 3,7 млн тонн зерна на 1,2 млн га (12% від запланованих 9,4 млн га) у 18 областях України при середній врожайності 31,6 ц/га.

Українські фермери, які розраховували на експорт зерна кукурудзи до Китаю минулого року, недоотримали очікуваного прибутку через забруднення зерна фузаріозом. Причиною захворювання кукурудзи став пізній збір урожаю взимку або навіть навесні.

У січні-червні поточного року експорт меду з України збільшився порівняно з 1-м півріччям 2016 року майже в 2 рази - з 15,2 тис. тонн до 29,6 тис. тонн.

Експорт нерафінованої соняшникової олії з України у вересні-червні 2016/17 склав 4,9 млн тонн, що на 30% перевищує показник за аналогічний період минулого сезону.

Угорщина виділить 40 млн євро на гранти для агропромислового комплексу та фермерів України. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро під час конференції Ukraine Reform Conference в Лондоні.

Европейская комиссия намерена выделить на грантовую помощь Украине в 200 млн евро. Об этом на конференции по вопросам реформ в Украине в четверг в Лондоне заявил Валдис Домбровскис, заместитель председателя Еврокомиссии по вопросам финансовой стабильности и финансовых услуг, сообщает УкрИнформ.

Уникнути проблем з логістикою в пік сезону можна за допомогою ліцензування експорту.

Соя — одна з культур, що найбільш динамічно розвиваються, площі посіву під якою постійно зростають. Головні гравці на ринку сої — США, Аргентина, Бразилія. Світовий урожай сої збільшився більше ніж у 5 разів за останні роки. Урожай сої в США в сезоні-2017 очікується на 18% вище, ніж у минулому році. Про це розповіла на конференції Grain Ukraine глобальний оглядач по сільському господарству для Thomson Reuters (США) Карен Браун, передає кореспондент propozitsiya.com.

Кожен четвертий (28%) із українських роботодавців погодилися б у майбутньому замінити співробітників на роботів, стверджує директор із розвитку сайту пошуку роботи Work.ua Сергій Марченко.

Проект земельної реформи вже готовий на 90% і нині проходить широке обговорення в експертному колі.

З початку року в Україні продовжує зменшуватись поголів’я худоби, свиней а також птиці, що дає підстави прогнозувати подальше зменшення виробництва м’яса, молока, яєць і вовни.

Тільки за останній тиждень, ціни на вишню на оптових ринках України злетіли майже на 20% і станом на 7 липня становлять 28-35 грн/кг (1,0-1,25 євро/кг).

За результатами експертних розрахунків із вирощування ріпаку озимого в Україні за інтенсивною технологією загальні витрати на 1 га становлять 25 тис. грн. Таким чином, за середньої урожайності 35 ц/га собівартість 1 т продукції дорівнюватиме 7,1 тис. грн.