EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Агрохолдинг HarvEast ввів в експлуатацію зрошувальну систему на 400 га в Донецькій області.

На базі Миколаївського національного аграрного університету відбувся День Поля з технології вирощування зернових колосових культур. Під час заходу було представлено 169 нових сортів пшениці та ячменю озимих та ярих форм.

ДП «Укрспирт» планує найближчим часом поставити в Польщу 55 тис. декалітрів спирту.

Україна та Туреччина мають багато напрямків для реалізації нових спільних проектів в аграрному секторі. Однією з перспективних ніш співпраці для українського та турецького бізнесу є створення переробних потужностей.

В Києві 8 червня в рамках виставки «Агро 2017» відбудеться презентація онлайн сервісу «Агрокраїна».

Майже половину аграрного бюджету країни (46%) або 770 млн гривень «коштувала» платникам податків Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

В Україні переробляється лише 36% виробленого молока.

У поточному сезоні ціни на малину в Україні будуть дещо вищі, ніж в попередньому році.

Якщо Ви активна людина, яка має бажання працювати та змінювати світ навколо себе, плануєте здобути знання для подальшого особистого розвитку і кар’єрного росту, тоді Вам варто відвідати тренінги «Школи активного громадянина».

Через холодовий стрес порушуються процеси росту та розвитку сходів кукурудзи, що негативно позначається на кінцевій урожайності.

Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо обнулення мит на ввезення мінеральних добрив, пише «Економічна правда».

Ідеальна свиноферма «закритого» режиму господарства має відповідати цілому рівню вимог, інформує на шпальтах Всеукраїнської газети для спеціалістів ветеринарної медицини «Здоров’я тварин і ліки» головний спеціаліст ― лікар ветеринарної медицини відділу організації протиепізоотичних заходів Управління здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби України Володимир Матвієнко, йдеться на сайті відомства.

В Украине в 2016 г. общий объем хранилищ, введенных в эксплуатацию, составил 1,31 млн. тонн, что на 0,81 млн. тонн меньше показателя 2015 г. и на 0,37 млн. тонн – 2014 г. Так, общая емкость специализированных зернохранилищ по итогам года достигла 49,4 млн. тонн. Об этом заявил аналитик зерновых рынков ИА «АПК-Информ» Андрей Купченко.

Німецько-український аграрний демонстраційний та навчальний центр (АДНЦ) запрошує керуючих працівників, спеціалістів аграрного сектору, викладачів вузів та студентів на курси підвищення кваліфікації. Про це повідомляє прес-служба МінАПК. Проект надає можливість оновити професійно-технічні знання, отримати практику у проведенні експериментальних дослідів на полі, наприклад, з посіву або обробітку ґрунту.

Аналитики USDA ожидают, что в сезоне-2017/18 мировые конечные запасы ячменя составят лишь 17,5 млн тонн, что на 29% уступит результату, ожидаемому по итогам текущего сезона, и станет минимальным показателем за последние 30 лет.