EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу на сьогодні мають 280 українських підприємств, 100 з яких є виробниками продукції. Про це повідомляє голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час першого засідання Підкомітету з управління санітарними та фітосанітарними заходами (СФЗ) Комітету Асоціації Україна - ЄС у торговельному складі.

В Україні можуть скасувати молоко другого сорту. Про це повідомив директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) Микола Мороз під час робочої групи з моніторингу продовольчих ринків в Антимонопольному комітеті України (АМКУ), повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Україна готова всебічно розвити співробітництво з Державою Ізраїль в аграрній сфері – як одній з провідних для української економіки, а також залучати ізраїльські технології у розвиток власного агровиробництва. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі співголовою Українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва Зєевом Елькіним. Зустріч відбулася в рамках офіційного візиту Глави Уряду України до Держави Ізраїль, повідомляє "Урядовий портал".

Одеська область в поточному році може стати головним постачальником полуниці. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Рішення Європейського Союзу щодо надання українській аграрній продукції автономних торговельних преференцій може набути чинності вже у липні 2017 року.

За січень-квітень промислові свиногосподарства виростили 176,4 тис. т свинини живою вагою. Це на 9,1% менше, ніж за аналогічний період 2016. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

За даними Державної служби статистики України, оборот у промисловості з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у березні 2017 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 37,6%, а у порівнянні з лютим 2017 року – на 19,5%. Як повідомляє Мінагрополітики, що суттєво (на 66,5% до березня 2016 року) збільшилася динаміка зовнішнього обсягу реалізованої (за межами країни) продукції харчової переробної промисловості. Загалом, у січні-березні 2017 року обсяг реалізованої харчової продукції без ПДВ та акцизу сягнув 106,7 млрд грн, що складає п’яту частину від всього обороту промисловості країни у І кварталі поточного року. На зовнішні ринки у цей період було реалізовано продукції харчової промисловості на 31,9 млрд грн (майже 30% від усієї харчової переробки).

Прес-служба Мінагрополітики

Як зазначають у Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», потенціал довгострокового кредитування під заставу сільськогосподарських угідь України може досягти 300-400 млрд грн.

Станом на 12 травня кукурудзи на зерно посіяно 3,9 млн га або 86% до запланованих 4,5 млн га. Про це повідомляє прес-служба Мінстерства аграрної політики і продовольства України.

Подальше підвищення температури повітря без дощів призведе до весняної посухи. Таку думку висловила головний агрометеоролог Тетяна Адаменко.

Завдяки виконання заходів, передбачених інструкцією із профілактики грипу птиці та ефективній роботі Держпродспоживслужби з лютого 2017 року в державі не фіксуються випадки грипу птиці, тому Євросоюз в цілому, окрім окремих регіонів, зняв з України заборону на експорт птиці. Про це повідомив на засіданні колегії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Борис Кобаль.

Росія фактично винайшла ноу-хау з перетворення надлишкового і дуже дешевого газу у валюту шляхом продажу азотних добрив Україні. Про це у статті для «Дзеркала тижня» пише кандидат економічних наук, редактор відділу мікроекономіки та бізнесу Сергій Следзь, повідомляє «Інформаційний акцент».

Проект USAID «Агросільрозвиток» оголошує програму грантів, спрямовану на розбудову спроможності галузевих асоціацій і громадських об’єднань аграрного сектору розробляти пропозиції для покращення аграрної політики. Дедлайн - 12 червня 2017 р.

Багато людей мріють розпочати власну справу, але не наважуються взяти ініціативу в свої руки і зробити перший крок на шляху до своєї мети. Хтось не знає який напрямок вибрати, когоcь лякають обсяги початкових інвестицій. Однак якщо ви знаєте які ніші є найперспективнішими, то це істотно спростить вам відкриття власного бізнесу.

Сім’я Петренків створила «каркасні теплиці» для цілорічного вирощування полуниці та поліпшення виробництва ягід за допомогою IT-технологій, пише hromadske.ua.