EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Більшу частину експорту аграрного сектора займає зернова група. З одного боку, це дійсно приносить прибуток, але з іншого - позбавляє українців робочих місць, можливостей для розвитку інфраструктури сільської місцевості та зменшує збереження наших грунтів, на яких ми вирощуємо цю зернову групу.

Ціна на сою вже впала і ця тенденція продовжуватиметься. А все через відміну компенсації ПДВ на експорт соняшника, ріпаку та сої.

Між Україною та Ізраїлем активно розвивається двостороння торгівля сільськогосподарськими та харчовими товарами та реалізація спільних проектів в секторах, які мають практичні результати. Тому сторони зацікавлені в подальшому поглибленому співпраці в агросекторі.

Найсильніше зросло виробництво автобусів

За останні декілька років Україна значно наростила обсяги імпорту пальмової олії, яка, як правило використовуються у харчовій продукції, в тому числі і для фальсифікату виробів з молока. Йдеться про вершкове масло, сири, сметану. Аби заборонити виробникам ”молочки” замінювати тваринні жири на “пальмові” у Парламенті зареєстрували законопроект № 3871. Про готовність його підтримати заявили представники одразу декількох парламентських партій.

У Мінекономіки нагадали, що збори не збільшувались вже 16 років

Литовський бізнес має намір інвестувати в проекти виробництва тепла та електроенергії із біомаси в містах України.

Внісши поправки до Податкового кодексу, депутати підняли акцизи на тютюнову продукцію і скасували податки на електромобілі

У жовтні поточного року експорт сої з України зріс до 245,8 тис. тон, ставши максимальним для цього періоду. Порівняно з минулим місяцем поставки зросли більш ніж у шість разів, порівняно з жовтнем минулого року - на 24%.

Фонд затвердив "приватизаційний" список на 2018 рік

На основі сільськогосподарських підприємств Рівненської, Тернопільської та Львівської областей, що працюють у галузі молочного тваринництва, за ініціативою компанії "Укрмілкінвест" створили кластер "Натуральне молоко".

За перші 5 місяців 2017/18 маркетингового року Україна скоротила експорт цибулі в 1,5 рази. Зменшення відбулось за рахунок скорочення поставок до країн СНД, завдяки цьому частка країн ЄС в загальному обсязі експорту суттєво збільшилась.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) проведе аукціон з продажу прав вимоги за кредитом юридичної особи, у забезпечення за яким передано теплиці та обладнання тепличного комплексу на Київщині.

Житомирській області встановили 53 сонячні електростанції, при цьому власники 22 з них вже отримали відшкодування у сумі 1 млн 28 тис. 841 грн з обласного бюджету.

Тваринники сподіваються, що Уряд та профільне міністерство спростять процедуру отримання коштів та не будуть затягувати з прийняттям необхідних для отримання фінансування підзаконних нормативно-правових актів.