EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Харківський тракторний завод нещодавно поставив трактори ХТЗ-242 в Нову Зеландію.

Опублікований в газеті «Голос України» закон «Про державний бюджет України на 2018 рік» передбачає проведення в 2018 році всеукраїнської нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, пише propozitsiya.com.

Міжнародна група вчених, досліджуючи перспективи впливу глобального потепління, прийшла до висновку, що вже до середини 21 століття більше 80% сучасних кавових плантацій Латинської Америки можуть зникнути. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на expres.ua.

Кабінет Міністрів України уповноважив Державне агентство рибного господарства реєструвати риболовні судна.

Ухвалення закону про продовження мораторію на продаж сільгоспземель ще на один рік обумовлено електоральними міркуваннями президента та інших політичних сил. Про це повідомив президент асоціації «Земельний союз України» Андрій Кошиль.

У рамках грантового контракту з Європейською комісією Секретаріат Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (EaP CSF) оголошує конкурс грантів для країн Східного партнерства на 2018 рік. 

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект № 7363 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин.

Частка посівів озимих зернових культур в Україні, які знаходяться в хорошому стані, максимальна за останні чотири роки.

В Україні вступив в силу закон «Про оцінку впливу на довкілля», прийнятий Верховною Радою 23 травня. Відтепер документи для отримання висновку з оцінки впливу на довкілля необхідно подавати через відкритий реєстр з оцінки впливу довкілля (ОВД). В Міністерстві екології та природних ресурсів вважають, що реєстр онлайн зменшить корупцію в цій сфері, бо обмежує контакт чиновника з підприємцем.

В Україні останні кілька років сільське господарство є однією з основних бюджетоутворюючих галузей.

Кабінет міністрів України включив до переліку заборонених на ввезення в Україну з Росії сульфату амонію і суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію. Заміщення буде відбуватися шляхом вітчизняного виробництва та імпортом з Білорусі.

Верховна Рада тимчасово обмежила відшкодування ПДВ під час експорту соєвих бобів з 1 вересня 2018 року, ріпаку з січня 2020 року.

Напрям «Бюджетна дотація для стимулювання виробництва окремих видів сільгосппродукції», незважаючи на майже 100%-е фінансування у 2017 році, виявився недостатньо ефективним, оскільки більшість коштів отримали представники лише однієї галузі.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин України рекомендує Верховній Раді України прийняти проект про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів.