EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Міністерство аграрної політики та продовольства України пропонує заборонити надання земельних ділянок для користування на постійній основі. 

Сьогоднішній день ознаменувався попереджувальним страйком сільгосптоваровиробників, які перекрили зранку кілька автомагістралей. Таким чином, аграрії висловили свій протест проти прийняття поправки до Податкового кодексу, яка скасовує ПДВ при експорті олійних з 1 березня 2018 року. Аграрії вважають, що це призведе до зниження закупівельних цін на олійні культури. За підсумками 2018 року можуть збанкрутувати дрібні та середні сільгоспвиробники.

У 2018 році Україна може змістити Аргентину з другої позиції в світовому рейтингу експортерів меду, а також стати другим найбільшим постачальником меду до США.

Те, що відміна відшкодування експортного ПДВ стимулюватиме внутрішню переробку ріпаку, сої та соняшнику, — не більш як ілюзія. Про це йшла мова на прес-конференції «Вирішальний тиждень для аграрного сектору».

ПАТ «Укрзалізниця» як державна компанія-монополіст, що забезпечує близько 70% перевезень зерна з поля до морського порту, через незадовільну роботу неспроможна забезпечити транспортування зерна. Це ставить під загрозу весь експорт зернових культур (зрив зовнішньоекономічних поставок, простій суден тощо), що оцінюється в 40-45 млн т або близько 6-8 млрд. доларів США.

Напередодні Нового Року компанія «УкрАгроКонсалт» традиційно проводить оцінку розподілу посівних площ під сельхозкультурами під урожай наступного року.

Профільний комітет і Верховна рада України повинні розглянути законопроект №7363, внесений Президентом України, що передбачає наведення порядку в сфері земельних відносин.

Державне агентство України з енергоефективності та енергозбереження та литовська компанія-інвестор розглянули можливість фінансування розробки якісних якісних «зелених» проектів в Україні. Про це йшлося на зустрічі Голови Держенергоефективності Сергія Савчука з паном Юйбінь Дяо – комерційним директором литовської компанії «Respect Group» яка займається залученням інвестицій та супроводом проектів, зокрема, в енергетиці.

Уряд змінив мінімальну ціну на сидр і перрі і тепер вона становить 28,47 грн. Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабміну №901-р від 13 грудня 2017 року.

Використання антибіотиків у тваринництві, особливо додавання їх до раціону здорових тварин, перетворилося на улюблену тему дискусій фахівців в останнє десятиліття.

Деградація українських ґрунтів набуває загрозливих масштабів. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час онлайн-конференції.

Поточний 2017/18 сезон в самому розпалі, проте все частіше виникає питання перспектив у новому маркетинговому році для сільгоспвиробників України. Гарячою темою не тільки для учасників ринку, а й для медіа-простору, стає розподіл посівних площ під майбутній врожай. Традиційно «під ялинку» УкрАгроКонсалт дає свої оцінки та перші орієнтири з посівної кампанії-2018.

Враховуючи складну епізоотичну ситуацію з ящуром в країнах Сходу, Російській Федерації, Туреччині, сьогодні питання створення резерву вакцин в Україні гостро потребує вирішення.

6-12 млрд гривень можуть втратити українські аграрії за всього через одну поправку в законопроект №6776-д. З 1 березня 2018 року вона скасовує повернення ПДВ на експорт сої, соняшнику і ріпаку. 

Компанія "СКЛОРЕСУРС" - лідер у галузі переробки скла для будівництва та архітектурного дизайну - оголошує конкурс на вакансію "Комірник".
Ми забезпечуємо: офіційне працевлаштування, безкоштовне навчання, позмінний графік роботи, транспорт до і з місця роботи в нічний час, роботу в команді фахівців, можливість кар'єрного зростання. ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАШОЇ КОМАНДИ!
Деталі по телефону 0673604886