EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Україна є абсолютним лідером за постачанням соняшникової олії в Індію. Українська присутність на цьому ринку є безпрецедентною — частка української соняшникової олії на індійському ринку перевищує 93%. Про це повідомляє Українська аграрна конфедерація.

За підсумками перших восьми місяців вітчизняний експорт соняшникової олії сягнув позначки в 3 млн тонн. Майже 31% (0,96 млн тонн) з них було експортовано саме в Індію.

До прем’єр-міністра Володимира Гройсмана надіслано листа з проханням втрутитися у критичну ситуацію з перевезеннями зернових вантажів залізничним транспортом.

Про це повідомляє прес-служба «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ).

УКАБ звернувся до Гройсмана з проханням втрутитися у критичну ситуацію з перевезеннями зернових вантажів залізничним транспортом. Відповідний лист-звернення було направлено 10 листопада у Кабмін.

В Україні потрібно створити фермерські кооперативні школи, щоб навчати селян об’єднанню та раціональному використанню своєї землі, а також продукції, яку вони вирощують.

Про це говорили спікери інтерактивної платформи «ІнтерАгроДебати» під час третього дня міжнародної аграрної виставки «ІнтерАГРО 2016».

Зокрема, президент Академії Органічного Садівництва «Ekogarden» Валентина Лановенко відзначила, що експортувати свою продукцію можуть навіть невеликі господарства. Але для цього їм потрібно об’єднатися.

В Україні катастрофічно не вистачає складських потужностей для зберігання яблук, повідомляє «Сегодня». Це визнають і у Мінагропроді.

«У нас виробляється дуже багато яблук, але доводиться переробляти їх на соки та концентрати, бо ніде тримати великий урожай. Потім на полицях супермаркетів з'являються смачні і красиві яблука. Але не українські», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Эксперты Japan International Cooperation Agency встретились с руководством Херсонского морского торгового порта и обсудили возможное сотрудничество. Об этом на своей странице в Facebook сообщил руководитель предприятия Андрей Соколов.

"Есть такое Japan International Cooperation Agency. С года 2009 их эксперты совершали набеги на Украину с целью определить достойные проекты для оказания технической помощи и потом возможно финансирования. На японские кредиты (под госгарантии) был построен контейнерный терминал в Констанце (Румыния), где концессию выиграл DP World, а еще контейнерные причалы в Бургасе и Варне (Болгария)", – написал он.

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий очікує запуску нової програми підтримки для учасників АПК на 1 гектар.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Окрім традиційних програм (на компенсацію кредитних ставок, підтримку тваринництва, садівництва), буде запущена зовсім нова — на 1 гектар. Ресурс під цю програму готують депутати у відповідному законопроекті», — розповів міністр.

Украинские банки охотно кредитуют агросектор. За первые четыре месяца 2016 года сельхозпроизводители и компании‑переработчики получили кредитов на 255,7 млрд гривен. А это почти 32% всех выданных банками займов для юрлиц.

Как правило, большие суммы займов достаются зерновикам и переработчикам, меньший объем кредитов выдают животноводческим фермам.

Україна є абсолютним лідером за поставками соняшникової олії до Індії. Українська присутність на даному ринку є безпрецедентною – частка української соняшникової олії на індійському ринку перевищує 93%.

За підсумками перших восьми місяців вітчизняний експорт соняшникової олії сягнув відмітки в 3 млн тонн. Майже 31% (0,96 млн тонн) з них було експортовано саме до Індії, повідомляють аналітики Української аграрної конфедерації.

Польські фермери критично ставляться до планів Єврокомісії розширити квоту експорту до ЄС зернових з України, зокрема пшениці, кукурудзи, ячменю. На думку поляків, дешевша українська сільськогосподарська продукція може призвести до падіння цін на європейському ринку.

Східний комітет німецької економіки сприятиме Мінагрополітики у розвитку сільського господарства. Про це під час зустрічі домовилися Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий з Координатором Східного комітету німецької економіки з питань співробітництва з Україною Дірком Штратманом та загаломпредставниками східного комітету німецької економіки.

Український аграрний сектор сьогодні має великий потенціал для поглиблення двосторонньої співпраці з іноземними партнерами. Ми вже спостерігаємо велику зацікавленість іноземних інвесторів у роботі в нашій аграрній галузі, — розповила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час спілкування з журналістами телеканалу UA|TV.

Майже всі горіхи потрапляють в нашу країну з Туреччини. Чому ж так? У нас і землі родючі, і площі під горіхові плантації великі… Проте Україна забезпечує себе горіхом тільки на 10%, хоча може як мінімум — на 45%. Однак, на жаль, нам не вистачає фахівців, що здатні взятися за цю справу.

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий заявив в ексклюзивному інтерв’ю Кurkul.com., що українські фермери наблизяться до європейських у частині держпідтримки.

«Але давайте розберемося, що таке європейські дотації. Під час нещодавнього офіційного візиту до Австрії я спілкувався з учасниками та керівництвом Асоціації фермерів цієї країни. Я поцікавився розміром соціальної навантаження на 1 га земель. Відповідь — приблизно 3 євро! Уточнив, який податок сплачується з 1 га фермерами», — зазначив він.

За повідомленнями операторів ринку, Міністерство сільського господарства Японії оголосило тендер на імпорт 128,64 тис. тонн борошномельної пшениці походженням зі США, Австралії та Канади.
Зокрема, планується законтрактувати 58,03 тис. тонн американської пшениці різних класів. Одна партія зерновий має бути поставлена 21 грудня 2016 року — 20 січня, друга — до 28 лютого 2017 року.
Іще 34,06 тис. тонн канадської пшениці з умістом протеїну 13,5% також мають бути поставлені в період з 21 грудня 2016 року по 20 січня 2017 року.
Також одна партія австралійської зернової на 36,55 тис. тонн запланована на постачання в березні 2017 року.

АПК-Інформ

Як повідомляє Українська аграрна конфедерація, у п’ятницю, 4 листопада, група нардепів зареєструвала законопроект № 5363 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування в галузі земельних відносин і сільського господарства та зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції».

Мета законопроекту — захист законних інтересів сільгосптоваровиробників, забезпечення сталого розвитку сільського господарства, доступності життєво необхідних товарів для широких верств населення, а також скорочення тіньової економіки та підвищення рівня зайнятості на сільських територіях.