EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У найближчих два роки в селі Соколів, що на території Теребовлянського району Тернопільської області, буде введено в експлуатацію комплекс із переробки курячого посліду для отримання біогазу.

Екологічно чистий енергоносій компанія «Західагропродукт» планує отримувати із суміші курячого посліду й кукурудзяного силосу.

Китай ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною. Також називає Україну дуже важливою в інфраструктурному проекті «Шовковий шлях», що об’єднує понад 60 країн світу та сполучає торговельними зв’язками Китай із Європою.

Про це заявив посол КНР Ду Вей на форумі в Києві, присвяченому розвитку інфраструктурного проекту «Шовковий шлях» в Україні: «Китайська сторона запропонувала на робочому рівні амбітну мету — cтворення українсько-китайської зони вільної торгівлі. Сподіваємося на активізацію дослідження цього питання з української сторони», — сказав він.

Навесні наступного року в Великобританії можуть початися польові випробування трансгенної пшениці, якщо буде отримано дозвіл від міністерства навколишнього середовища, продовольства і аграрних проблем Великобританії (DEFRA), повідомляє «Зерно Он-Лайн» з посиланням на The Telegraph.

Вчені з університетів Ессекса, університету Ланкастера і дослідницького центру Ротамстед (Rothamsted Research) довели, що можна створити пшеницю з більш ефективним фотосинтезом, яка має більші зерна.

Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить молоко.

Результати роботи були представлені в прес-релізі за підсумками Національної виставки Американського хімічного товариства у Філадельфії, повідомляє «Телеграф».

Як часто ви лаєте своїх колег? А як часто хвалите?

Бразильський психолог Марсель Лосада вивчав ефективність роботи команд і вивів закономірність: на продуктивну роботу команди впливає співвідношення позитивної та негативної інформації в ній. Якщо докорів, сварок, злих жартів, штрафів багато більше, ніж похвал і успіхів, відносини в команді розвалюються. З іншого боку, якщо все тільки і роблять, що люблять один одного, і ніяка «морквина ззаду» не загрожує благополуччю, команда перетворюється на безплідний цукровий сироп. Дослідник вивів конкретні кордону фактора, назвавши їх коефіцієнтом або лінією Лосада: позитивний ефект досягається тоді, коли кількість позитивних подій більше, ніж кількість негативних, в проміжку від 2,9 до 11. Менше - недобір, більше - передоз. Причому принципово важливо саме кількість інфоприводів. Багато маленьких щоденних подяк в цій формулі краще, ніж одна велика премія за підсумками року.

Епідемія АЧС в Польщі розростається стрімко: у кінці минулого тижня головний ветеринарний лікар підтвердив чотири випадки захворювання у кабанів в Підляському і Люблінському воєводствах. Глави п'яти регіонів просять армію знищити всіх кабанів в прикордонних районах до кінця року.

На Полтавщині молочні кооперативи створюватимуть у співпраці з приватними інвесторами, пише прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

«Давайте переглянемо модель створення кооперативів саме із залученням приватних інвесторів. Їм це цікаво, адже хочуть підняти якість молока у приватних господарів через кооперацію. Є ще одна цікава ініціатива. Минулої п’ятниці до нас звернувся ПриватБанк. У рамках проекту створення нових робочих місць разом можемо відпрацювати модель надання кредитів на створення міні-заводів, міні-ферм на підтримку тваринницької галузі. Наприклад, можемо коштом обласного бюджету компенсувати суму відсотків по кредиту чи погасити частину тіла кредиту. Думаю, що це буде цікаво селянам», — сказав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

В’єтнамці розглядають можливість виготовлення кави в Тернополі, а також інвестиції у Бучацький сирзавод.

Корупційні скандали і ризики дефолтів по облігаціях меркнуть на тлі побоювань щодо розпаду ЄС
Вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) і потенційний розпад ЄС сприймаються як головна загроза для інвестицій. Про це свідчать результати опитування 83 керівників активами, проведеного на замовлення NN Investment Partners.

В Україні вирощування гарбуза стало прибутковим бізнесом через високу вартість його насіння: воно затребуване як в Україні, так і за кордоном, повідомляє Вakertilly.
Середня закупівельна ціна гарбузового насіння на внутрішньому рику дорівнює €1 тис./т. Вміст насіння в плоді може становити 1-2% у залежності від сорту, а з 1 га у середньому можна отримати 1-2 т сухого продукту.

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності».
Про це повідомляє прес-служба президента.

Країни Східної Європи консолідують зусилля в боротьбі з поширенням АЧС. Про це йшлося на зустрічі міністрів сільського господарства та головних держ. інспекторів вет. медицини Естонії, Фінляндії, Угорщини, Литви, Латвії, Польщі, Словаччини, Румунії, Білорусі, Молдови, Російської Федерації та України з Європейським Комісаром з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Вітянісом Андрюкайтісом.

На ринку гречки з'явився новий гравець. Аграрний фонд розпочав продаж гречки з мінімальними націнками. Про це розповів голова правління Аграрного фонду Андрій Радченко, повідомляють у фонді.

Розведення великої рогатої худоби в Україні залишається найменш рентабельним, особливо молочний напрямок. Якщо в 1996 році в Україні було 16,2 млн голів великої рогатої худоби, то в 2015-му лише 1,6 млн, тобто в 10 разів менше.

Міністр агрополітики Тарас Кутовий презентував французькій спільноті перспективи інвестицій в аграрний сектор України.
Про це повідомляє прес-служба відомства.