EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Відповідно до оперативної інформації ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області у період з 13.11.2016 по 15.11.2016 в ПП «Агро-ДІС» було зареєстровано загибель 104 голів свиней різних вікових груп.

Підприємство розташоване в с. Кохівка Ананьївського району Одеської області. За попередньою інформацією в ПП «Агро-ДІС» утримується близько 5700 голів свиней.

«Бобові культури є дуже привабливими саме для середніх і малих виробників. Тому сьогодні наше завдання — збільшити частку нішевих, зокрема бобових культур у структурі агровиробництва» — сказав міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, відкриваючи Першу міжнародну конференцію «Бобові культури. Ставка на максимальну ефективність».

Узбекистан уклав 355 контрактів на суму 1,009 млрд дол. за підсумками першого Міжнародного плодоовочевого ярмарку, що відбувся в першій декаді листопада в Ташкенті, повідомила прес-служба АТ «Узагроэкспорт».

За даними компанії, відповідно з договорами Узбекистан поставить на експорт 1,421 млн тонн плодоовочевої продукції.

Представники Львівської області і Канади домовилися продовжити існуючий проект створення молочних кооперативів на Львівщині та налагодити співпрацю в галузі овочівництва.

Таке рішення було прийнято під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, першого заступника голови облради Парасковії Дворянин з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Основна частина українського меду потрапляє на західні ринки через Польщу», — заявив торговий директор польської фірми Corpo Адам Мошом.

Як повідомляє Польське радіо, український мед відрізняється від польського ціною, і це суттєва перевага.

Нещодавно, за ініціативи ОР «Спілка роботодавців Дубенщини» місто Дубно відвідали представники понадгімназійних шкіл ім.Вінцента Вітоса (м.Гелбутов, Польща). Дана зустріч відбулася в рамках підписаної Угоди про співпрацю між Спілкою роботодавців Дубенщини та Краківським повітом.

11 жовтня польські педагоги на чолі із  директором – Павлом Сікорою відвідали школи №1 і №5 міста Дубна, провели зустріч із представниками Дубенської міської ради, батьками та вихованцями курсів іноземних мов «Polen».

Є низка цікавих ідей, які можна реалізувати у разі надходження додаткових 5 млрд грн, наприклад, створення Фонду гарантування кредитів АПК.
Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю Кurkul.com міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Бенефициар агрохолдинга «Мироновский Хлебопродукт», Герой Украины Юрий Косюк нечасто появляется на публике, поэтому его всегда интересно слушать. Вчера был именно такой случай. AgroPortal.ua выбрал 7 тезисов из выступления Юрия Косюка в ходе Форума директоров «Дирижеры изменений».
О кризисе ценностей и его влиянии на ситуацию

Посольство Держави Ізраїль повідомляє, що центр з розвитку міжнародного співробітництва Держави Ізраїль «МАШАВ», запрошує всіх зацікавлених пройти курси за напрямком сільське господарство в Ізраїлі. Стипендії покривають 100% вартості навчання, проживання та харчування під час курсу.

Уряд знайде механізми відновлення масштабного виробництва сільськогосподарської техніки в Україні. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.
«Я думаю, що ми зможемо говорити про те, щоби знайти механізми підтримки відновлення будівництва комбайнів в Україні», ― зазначив Гройсман. Прем’єр-міністр наголосив, що Кабмін вважає пріоритетною підтримку машинобудування в Україні. «Сьогодні ми бачимо, що обладнання для сільгоспвиробництва, у тому числі і техніка, може вироблятися абсолютно повністю в Україні», ― додав Гройсман.

Тимчасовий мораторій Мінагропроду на регулювання цін має перерости у повне скасування регулювання цін на молочну продукцію. Про це заявив заступник директора з ЗАТ «Лакталіс Україна» Володимир Мартинчук під час «АгроДебатів» на «ІнтерАГРО 2016».

З 1 по 8 листопада мінімальні ціни на карбамід на внутрішньому ринку збереглися на колишньому рівні — 6 500 гривні/тонна. Про це повідомив головний аналітик компанії «Інфоіндустрія» Дмитро Гордійчук, передає «Agravery».

Відповідний проект наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)" розміщено на офіційному сайті Державної фіскальної служби України.

Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії Koninklijke Bunge B. V. (Роттердам, Нідерланди) придбання частки в компанії Нова європейська компанія (Миколаїв).
Дозвіл забезпечує Bunge перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

За даними Держстату, Україна за 10 місяців поточного року на 0,7% збільшила виробництво м’яса й на 2,3% скоротила виробництво молока та на 10,5% — яєць.
Виробництво молока в Україні в січні-жовтні 2016 року (без урахування тимчасово окупованій території Криму і Севастополя, частини зони проведення АТО) скоротилося на 2,3% проти аналогічного періоду 2015 року — до 9,03 млн тонн.