EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

За вересень поточного року українські виробники експортували 39,9 тис. т цукру, що є найбільшим місячним показником за останні 5 років.
 

За підсумками 9 місяців поточного року Білорусь є найбільшою країною-імпортером української картоплі.
Про це згідно з даними ДФС передає «УНН».
Так, протягом звітного періоду Україна експортувала в Білорусь картоплі на 1,1 млн дол., До Грузії — на 45 тис. дол., до Азербайджану — на 18 тис. дол.
У той же час за звітний період Україна імпортувала картоплі на 3,8 млн дол.
Так, протягом 9 місяців поточного року Україна імпортувала картоплю з Франції — на 1,3 млн дол., з Нідерландів — на 931 тис. дол., з Німеччини — на 806 тис. дол.

 

Ізраїльській компанії AseptoRay, що базується в Маалот-Таршіхе, вдалося розробити метод пастеризації непрозорих рідин за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Йдеться про справжню революцію в харчовій промисловості, оскільки сьогодні до 75% енерговитрат у цій галузі йдуть саме на пастеризацію продукції.

Європейський парламент не схвалив рішення про видачу ліцензій на вирощування в Європейському Союзі 5 генетично модифікованих видів сільгоспкультур, повідомляє «АПК-інформ» із посиланням на Agri Land.

У Південній Австралії завершили будівництво ферми у пустелі для вирощування томатів, повідомляє Еcotown з посиланням на Reneweconomy.
Еко-ферма Sundrop живитиметься за рахунок енергії Сонця, а для поливу томатів використовуватиме опріснену морську воду.

Украина будет поставлять подсолнечный шрот в Китай. Эта позиция может появиться в списке украинской агропродукции, поставляемой в КНР, уже в ближайшее время. Об этом рассказала Владислава Рутицкая, советник министра аграрной политики и продовольствия по вопросам евроинтеграции.

Україна в 2015-2016 маркетинговому році (МР, липень 2015 – червень 2016) стала світовим лідером з експорту борошна з обсягом поставок 344 тис. т, що на 32,5% більше, ніж у 2014-2015 МР, при цьому ціна українського борошна була найнижчою в світі. Про це повідомила прес-служба Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) з посиланням на радника голови правління ПАТ "Аграрний фонд" Сергія Сакіркіна.

За підсумками 2016 року лідерство в регіональній структурі українського експорту як і раніше належить азіатському ринку. На ці країни припадає 43% всіх поставок, або 2,5 млрд дол. Більша частина української продукції сільського господарства відправляється в Китай.

В період з 3 по 9 жовтня ц.р. з українських морських портів було відвантажено 545,9 тис. тонн зернових проти 1,02 млн тонн, відвантажених тижнем раніше.
Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Україна ніколи не повернеться до колишнього обсягу товарообігу з Росією, зараз він не перевищуватиме 4-5%.
Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін передає «Укрінформ».
«Ми не зможемо тримати колишні економічні зв'язки з Росією. Ми ніколи не повернемося до суттєвого товарообігу з Росією. Раніше товарообіг сягав 37%. Зараз це може бути 4-5%», — сказав Клімкін.

 

Инфраструктура Украины превращается в тормоз развития экономики. Такое мнение выразил президент «Украинской зерновой ассоциации» (УЗА) Владимир Клименко на своей странице в Facebook, комментируя ситуацию, которая сложилась из-за системных проблем с перевозкой грузов ж/д транспортом.

Аграрний сектор України є одним з найбільш привабливих для інвестицій американських компаній.

Про це йшлося під час зустрічі української урядової делегації та заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої з українсько-американською діловою радою у Вашингтоні під час офіційного робочого візиту, передає прес-служюа Мінагрополітики.

Верховна Рада продовжила мінімум до 2018 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

За таке рішення проголосували 297 депутатів.

Державне регулювання цін на продукцію свинарства як поняття існувало, але реально ніколи не працювало, бо це саморегульована галузь. Про це говорить президент Асоціації свинарів України Артур Лоза.

З 2017 буде скасовано спецрежим оподаткування для аграріїв. Міністр агрополітики Тарас Кутовий вважає це правильним кроком, але також пропонує замінити таку підтримку сільгосптоваровиробників прямою дотацією невеликих фермерських господарств на 1 га та на 1 кг продукції. Про це повідомляє нардеп Вадим Івченко, пише LB.ua.