EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У зв'язку з африканською чумою свиней (АЧС) річний відстріл кабанів у Польщі може перевищити 250 тис.

Про це йдеться у доповіді міністра навколишнього середовища Яна Шишко. Міністерство також повідомляє про інвентаризацію кабанів, що живуть у країні, повідомляє «Казах-зерно».

Україна підписала з Туреччиною договір про співпрацю в аграрній сфері. 

Про це повідомила заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева на третьому засіданні українсько-турецької Робочої групи з питань сільського господарства. 

Сукупний індекс витрат на виробництво сільськогосподарської продукції у вересні поточного року порівняно з серпнем скоротився на 3,4%. Про це свідчать дані Держстатистики. 

Українська аграрна конфедерація та Спілка молочних підприємств України провели круглий стіл, присвячений ситуації, що склалася на ринку молока. Фахівці очікують подорожчання молочної продукції у найближчі місяці. Скорочення державної підтримки галузі призведе до зменшення поголів’я худоби, що суттєво позначиться на ціні. 

Інвестиційна привабливість підприємства не може бути вищою за інвестиційну привабливість країни, а над збільшенням останньої Мінагрополітики сьогодні активно працює. Про це під час панельної дискусії на Центрально-Українському інвестиційному форумі в рамках виставки «АгроЕкспо 2016» сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Узгодження обсягів експорту дозволить забезпечити ритмічність поставок та рівномірно розподілити навантаження на інфраструктуру. 30 вересня керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства України та представники учасників ринку - експортерів зерна підписали Додаток до Меморандуму про взаєморозуміння, в якому уточнили основні параметри зернового експорту в 2016/2017 МР.

Процедура ліквідації ПАТ «Держзембанк» запроваджена строком на два роки з 27 вересня 2016 року по 26 вересня 2018 року включно. Про це повідомляє прес-служба банку.

Уряд запровадив пілотний проект щодо ціноутворення на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів. Проект передбачає скасування цінового регулювання на продовольчі товари на три місяці, протягом яких буде проводитися ретельний моніторинг цін. Про це йдеться в постанові Кабміну №656 від 22 вересня 2016.

Згідно з офіційними даними, в серпні поточного року Україна збільшила відвантаження ячменю на 17% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Сьогодні було підписано «Додаток №1» до Меморандуму про взаєморозуміння між Мінагрополітики та експортерами зерна.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Європейський Союз пішов на перший крок збільшення квот для сільськогосподарських виробників України.

Про це заявила Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, передає прес-служба Мінагрополітики.

За підсумками 2015/16 МР ПАР збільшила імпорт пшениці на 10,7% в порівнянні з показником попереднього сезону — до 2,03 млн тонн, що стало наслідком найбільш сильної за останні кілька десятиліть посухи в країні.

Вінницькі депутати хочуть дозволити АТОвцям об'єднуватись у фермерські господарства. Відповідний проект рішення нині готують члени профільної комісії, повідомляє «Depo.Вінниця».

Офіс просування інвестицій при Кабінеті міністрів розпочне роботу на початку жовтня. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер.

27 вересня Асоціація виробників молока, Асоціація свинарів України і Всеукраїнська Аграрна Рада зібрали експертів, представників влади та бізнесу, щоб обговорити загрозу загибелі тваринницької галузі в Україні та позбавлення країни експорту — «Відкритий третій фронт війни з боку Росії проти України — біологічна війна».