EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Уряд забезпечив фінансуванням Держсільгоспінспекцію України, здійснивши перерозподіл деяких видатків, передбачених Мінагрополітики на 2016 рік.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну № 685-р від 22 вересня 2016.

Не зважаючи на побоювання експертів, Піднебесна продовжує нарощувати імпорт молочних продуктів. Так, за вісім місяців поточного року Китай збільшив імпорт молочної продукції в натуральному виразі на 27,4% — до 1,6 млн т. У грошовому еквіваленті зростання сягнуло 13,8% — 4,4 млрд дол.

​Про це повідомляє аналітичний відділ компанії «Дикун» з посиланням на clal.it.

Україна підтримує Всесвітню продовольчу програму ООН по боротьбі з бідністю та голодом у світі нарощуючи свої потужності з виробництва продовольства.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні.

Проектний офіс реформ при Міністерстві фінансів запропонував у змінах до Податкового кодексу значно скоротити і зробити прозорим процес автоматичного відшкодування ПДВ. Спрощення процедури «схвалили всі, крім ДФС».

Про це розповіла голова офісу Яна Бугримова.

На електронному майданчику товарної біржі «Альянс» відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами, які знаходяться на балансі ВАТ «Банк „Форум“».

​Про це повідомляє UBR.

В 2016 році Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прийняв рішення про можливість фінансування малого і середнього бізнесу, на що виділяє 100 млн євро. Про це повідомив провідний банкір програми фінансування і розвитку малих і середніх підприємств ЄБРР в Україні Владислав Носик.

Поки що виробники звичайної і біопродукції претендують на одну і ту ж квоту.
Міністерство аграрної політики і продовольства України веде переговори з Європейською комісією про виділення окремих квот на безмитне ввезення органічної продукції до ЄС, щоб виробники звичайної і біопродукції не претендували на одну і ту ж квоту. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Найближчим часом Аграрний комітет ініціюватиме парламентські слухання про ринок землі.

Про це повідомив народний депутат України Олег Кулініч, пишеAgroPolit.com.

«Вважаю, що Україна повинна підготуватися до прийняття цих важливих рішень значно швидше. І якраз в цьому є одна з місій нинішнього складу Агарного комітету ВРУ. Саме Аграрний комітет, на мою думку, повинен стати майданчиком для фахової дискусії з цього приводу. І найближчим часом ми внесемо до Верховної Ради постанову про проведення парламентських слухань на тему "Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі"», — зазначив Кулініч.

За його словами, постанову планують подати найближчим часом, а парламентські слухання відбудуться у листопаді.

В Україні існує стабільний попит на насіння льону, на відміну від гірчиці і коріандру, в зв'язку з нестачею обсягів насіння на ринку.

Про це повідомив керуючий партнер компанії «Азотфострейд» Олександр Савенков, пише «АПК-Інформ».

Механізм незаконного виведення земельних ділянок з державної форми власності викрито на території одного з районів Миколаївщини, пише прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (з 17 по 23 вересня) виріс ще на 4,5%, продовживши позитивну тенденцію, що сформувалася на ринку тижнем раніше, коли плодоовочева корзина подорожчала на 3,8%, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Урожай волоських горіхів в Україні в 2016 році, за попередніми даними, складе 68-73 тис. тонн, тоді як у 2015 році було зібрано 116 тис. тонн, повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в асоціації «Укрсадпром».

Група компаній «УкрТехноФос» відкрила новий завод виробництва мінеральних добрив у селі Нова Любомирка Рівненської області.

Наслідки, які спричинила дія мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, призвели до викривлення ситуації в агропромисловому комплексі України.

Про це пише в «Дзеркалі тижня» перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.