EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Про це він повідомив під час зустрічі з представниками аграрної галузі, пише прес-служба ВР.

«Мораторій на продаж землі має бути продовжений, і разом з тим мають бути одночасно ухвалені законодавчі акти, які б регулювали цю сферу», — зазначив Андрій Парубій.

11 жовтня 2016 року компанія ТОВ «ФА ІНТЕРТРЕЙДІНГ Україна», офіційний дилер DEUTZ-FAHR в Україні, проведе День поля, під час якого відбудеться демонстрація сільськогосподарської техніки провідних виробників та буде запропоновано нові фінансові інструменти для її придбання.

Асоціація виробників молока (АВМ) створює кооператив, на базі якого буде працювати переробне підприємство. Проект АВМ «Гуртові закупівлі молока» дасть змогу малим та середнім виробникам реалізовувати молоко за кращою ціною. Переробники в свою чергу отримають гарантовану кількість сировини для переробки.

Україна у 2016 р. збере більше 22 млн т картоплі, тобто на 6% більше, ніж у минулому році. Урожай інших овочів навпаки буде меншим на 5% і досягне трохи більше 8,7 млн ​​т.

Такий прогноз оприлюднили у Мінагропроді, повідомляє UBR.

У порівнянні із серпнем 2015 р. в Україні оптові ціни на цукор виросли на 34,9%.

Про це повідомила прес-служба «Укрцукру» з посланням на Державну службу статистики.

​У серпні 2016 р. сільськогосподарські підприємства всіх форм власності продавали цукор у середньому по 10 933,2 грн/т без ПДВ. У липні аграрії продавали цукор у середньому по 11 099,8 грн/т.

Про це заявив міністр економіки Олександр Данилюк, передає BBC.

Також в уряді планують створити єдиний реєстр замість двох для відшкодування ПДВ.

Найближчим часом в Раду внесуть законопроект, який продовжить дію земельного мораторію ще на кілька років.

Забезпеченість фермерів міндобривами по Україні складає 94 %, з них фосфорними — 93 %. Про це повідомляє прес-служба Інституту охорони грунтів України.

Для проведення літньо-осінніх польових робіт 2016 року сільськогосподарськими підприємствами замовлено 614,1 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, в тому числі фосфору — 161,2 тис. тонн, калію — 136 тис. тонн, що становить в середньому на 1 га посівної площі 33 кг поживних речовин мінеральних добрив, з них фосфору — 9 кг на 1 га посіву.

На початку жовтня якісне фермерське молоко в Україні буде оцінюватися у середньому у 7-7,50 грн/кг, повідомляє «Інфагро».

Ціни на сировину в Україні зростають так же активно, як і на біржові молочні товари. А за останні два тижні сировина встигла подорожчати на 10-12%.

До кінця 2016 р. парламент повинен прийняти закон про обіг земель сільгосппризначення, який відкриє дорогу до вільного ринку купівлі-продажу землі.

Народні депутати, члени Аграрного комітету Верховної Ради України офіційно звернулися до голови бюджетного комітету ВРУ Андрія Павелка з проханням збільшити у держбюджеті на наступний рік видатки на підтримку аграрної галузі.

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (з 24 по 30 вересня 2016 р.) зріс відразу на 15,3% після подорожчання на 4,5% тижнем раніше, повідомляє «АПК-інформ: овочі і фрукти».

Таким чином за останні три тижні вересня плодоовочевий кошик українця став дорожчим на 23,6%.

Станом на 30 вересня 2016 року, починаючи з 2012 року в Україні зареєстровано 112 випадків АЧС: 92 – домашні, 19 – дикі, 1 інфікований об’єкт, в тому числі в 2016 році було зафіксовано 55 випадків хвороби. Про повідомляє Держпродспоживслужба.

Вартість сільськогосподарської землі в Україні може зрости з 1,1 тис. дол. за га в 2016 році до 2,75 тис. дол. за га в 2022 році. Про це згідно з прогнозом незалежної аналітичної компанії IMF group Ukraine по вартості сільськогосподарської землі в Україні пише Agravery.

Мінагрополітики надав до проекту бюджету на 2017 рік пропозиції щодо фінансової підтримки виробництва зерна гречки із розрахунку на 1 га посівної площі. 

Про це повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики Мінагрополітики Володимир Топчій, передає прес-служба міністерства.