EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Близько 20% ветеринарних препаратів, які продаються в Україні, реалізуються нелегально і є підробкою.
Про це заявила заступник глави комітету виробників ветеринарних препаратів при Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА), керівник відділу захисту здоров'я тварин компанії Bayer в Україні, Молдові, Азербайджані та Грузії Тетяна Сєдих, повідомляє «УНІАН».

Програма навчання орієнтована на осіб, що планують звертатись за дофінансуванням з Європейських Структурних Фондів, які адмініструються безпосередньо з Брюсселю чи Українським Урядом – в першу чергу, представників бізнес середовища та сфери вищої освіти, а також ринку консалтингу - як головних адресатів підтримки ЄС в фінансовій перспективі 2014-2020. Участь в програмі можуть взяти також представники органів самоврядування – як особи, що відповідальні за функціонування європейської підтримки на центральному та регіональному рівнях.

Британські і норвезькі вчені створили прототип мобільного робота, який допоможе проводити сільськогосподарські експерименти і стежити за станом рослин.

Thorvald оснащений безліччю датчиків й працює в автономному режимі близько 24 годин, передає Аggeek.

Цей робот — легка і міцна рама вагою 150 кг, встановлена на збалансовані колеса. За рахунок того, що на кожному колесі є електронний двигун по 600 Вт, платформа легко долає безліч нерівностей, і маневрена настільки, що здатна проїжджати між рядами, не зачіпаючи зелень.

Анонсоване урядом підвищення мінімальної зарплати в 2017 році вдвічі – до 3,2 тис. гривень – крок, який потрібно було зробити давно. У країні, де 80% населення за межею бідності згідно стандартів ООН, із прибутками, що менші за витрати на комунальні послуги та харчі – розвитку не може бути. Проте, планомірно підвищуючи соціальні стандарти, необхідно дбати і про компенсаторні механізми для бюджету, що і досі дефіцитний. На цьому наголосили в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.

Міжнародна Школа соціального підприємництва SELab відкрила прийом заявок на участь у своїй першій програмі. SELab є спільною ініціативою Chasopys Creative Family та Українського форуму благодійників, що реалізується в рамках міжнародного проекту SEEEP – Social Entrepreneurship Experience Exchange Project за підтримки Swedish Institute.

SELab — це інтенсивний модульний курс з основ соціального підприємництва для тих, хто починає власну справу або розвиває своє соціальне підприємство.

Заборгованість держави перед бізнесом з відшкодування податку на додану вартість становить 16 млрд грн, уряд розглядає кілька варіантів повернення коштів.

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, пише «УНІАН».

Національна академія аграрних наук України (НААН) підготує пакет законопроектів для запуску земельної реформи.

Про це повідомив президент НААН Ярослав Гадзало, пишеAgroPolit.com.

За 9 місяців суттєво зріс обсяг реалізації лісу на внутрішній ринок порівняно із відповідним періодом минулого року – майже на 100 тис. кбм та становив близько 465 тис. кбм. Про це розповів начальник обласного управління Анатолій Дейнека.

Підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства з початку року заготували 697 тис. кбм лісопродукції, з них 437 тис. кбм (63 %) – головне користування та 260 тис. кбм (37 %) – рубки догляду.

За січень-вересень 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року, спостерігається зростання зовнішньої торгівлі сільськогосподарською продукцією. Про це повідомляє прес-служба "Українського клубу аграрного бізнесу".

Експорт зріс на 1,9% до майже $ 10,4 млрд, імпорт - на 11%, досягнувши майже $ 2,8 млрд.

З 1 січня 2017 року мінімальний вміст вітчизняних коньячних спиртів в коньяках українського виробництва становитиме мінімум 15%.

Відповідні зміни будуть зафіксовані в «Правилах виробництва та зберігання коньяків України», повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

В Україні немає підприємств, здатних утилізувати небезпечні пестициди.

Про це повідомив голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження із небезпечними відходами Кирило Косоуров, пише «УНН».

Після підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою українські аграрії отримали шанс вийти на канадський ринок. Втім, позитивний ефект буде відчутним не відразу.

Парламентський компроміс щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель на рік — не задовольняє аграріїв.
Про це в інтерв’ю AgroPolit.com заявив член президії Аграрної партії України Андрій Гордійчук.

Українським фермерам час замислитися про вирощування ще однієї невибагливої культури, що має великі перспективи на ринку. Це солодка трава стевія, пише «Експрес».
Світовий ринок екстракту стевії — природного цукрозамінника — зросте до $556,7 млн до 2024 р., прогнозують аналітики компанії Grand View Research Inc. А торік він становив $337,7 млн.

Експорт України за 9 місяців 2016 року впав на 8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зате імпорт залишився на колишньому рівні.
Про це повідомляє Український аналітичний центр на своїй сторінці у Facebook.
Як результат сальдо зовнішньої торгівлі України за 9 місяців 2016 року — 1,4 млрд дол.

Перше місце серед експортованих протягом звітного періоду товарів займає соняшникова олія, частка якої від загального обсягу експорту становить 9,87%.
На другому місці — пшениця (7,68%). Третє займає кукурудза (6,61%).
Крім того, серед товарів, що належать до аграрної сфери, до рейтингу потрапили соєві боби із часткою 2% від загального обсягу експорту.

agravery