EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У жовтні на земельні аукціони виставлять права оренди на дев’ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у Житомирській області. Загальна площа земель становить 189,4 га, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

У 2015/16 маркетинговому році в Україні отримано рекордний урожай соєвих бобів ‒ 3927 тис. тонн. Такого результату досягнуто, перш за все, за рахунок розширення посівних площ до максимальних 2200 тис. га.

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий обговорив бюджет галузі на 2017 рік із громадською радою та представниками профільних асоціацій. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної ради.

В’єтнам зацікавлений в експорті української сільгосппродукції, зокрема, соняшникової олії. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чи під час зустрічі з в.о. голови Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною.

Дефіцит оборотних коштів аграріїв збільшиться близько на 30 млрд грн з 2017 р. у зв'язку з відміною спецрежиму ПДВ, заявила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова, повідомляє«ЛIГАБiзнесIнформ».

Одной из самых больших проблем, из-за которой нужно использовать большое количество пестицидов - это то, что листья отталкивают воду. А её в средствах защиты очень много. Поэтому исследователи из MIT нашли способ, благодаря которому пестициды “приклеиваются” к листьям.

Наступного року держава має намір виплачувати допомогу фермерам на виробництво гречки та жита, щоб збільшити площі їх посіву, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства УкраїниМаксим Мартинюк, повідомляє Vlasno.info.

Майже кожен другий експортний долар надійшов до України за рахунок постачань на зовнішні ринки експорту аграрної продукції, а фінансування експорту знову не закладене у держбюджеті 2017 рік.
Таку думку у коментарі AgroPolit.com висловив голови Ради з питань експорту продовольства Богдан Шаповал. За його словами, для подальшого розвитку цієї галузі Україні потрібно відкривати нові ринки, а це напряму залежить від фінансування експорту державою.
"Якщо держава не готова виділяти кошти на розвиток експорту, в тому числі продовольства, то вона значно менше отримає грошей в бюджет. Підтримка національних експортерів в розвинених країнах є частиною економічної політики, це не допомога, а необхідність", — говорить експерт.

 

У с. Солонка Пустомитівського району на Львівщині підприємство «АТ Зелений кошик» вирощує зелень методом гідропоніки — без ґрунту на поживних розчинах. Ідея підприємства з вирощування зелені належить переселенці з зони АТО Наталії Марийчук, повідомляє Zaxid.net.

Україна повинна підняти ввізне мито на рис хоча б до €65 за 1 т, інакше держава ризикує взагалі втратити власну рисову галузь, впевнений директор компанії «Рис України» Ігор Носов, пише Landlord.ua.

За його словами, ЄС захищає свій ринок високим митом — там імпортне мито на рис становить €164 євро за 1 т. У 2016 р. «Рис України» скоротив свої посіви цієї культури більше ніж на третину.

У січні–серпні поточного року вантажообіг підприємств транспорту становив 206,5 млрд ткм, або 101,1% від обсягу січня–серпня 2015.

Про це повідомляє Держстатистики.

Підприємствами транспорту перевезено 398,6 млн т вантажів, що становить 103,6% від обсягів січня–серпня 2015.

По уверению разработчиков, eBee SQ позволит фермерам эффективно собирать точные данные о здоровье культур. Анализ состояния посевов проводиться благодаря камере Parrot Sequoia, которая устанавливается на беспилотник. Она собирает данные в четырех спектральных диапазонах и может делать RGB-снимки за один рейс.

Італійські торгові мережі готові імпортувати українські соки на умовах private label

Про це повідомила прес-служба «Укрсадпрому».

Умови та напрямки у сфері постачання українських фруктів та ягід до Італії, а також продуктів їх переробки обговорили під час зустрічі в Києві голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка з представником Української торгової палати в Італії Джорджио Кархаузеном, керівниками італійських компаній і представниками торгової асоціації. 

Розпилення таких незначних сум не приведе до результату ні в одній галузі. Про це у коментарі для AgroPolit.comповідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної Ради Михайло Соколов.

На його думку, розумно зосередити ці кошти, щоб побачити ефект, направити в галузі, які дійсно потребують їх.

"В тваринництві очевидна криза, ПДВ у них забрали, другий рік в країні АЧС, а ще й насувається нодулярний дерматит - підтримка в 210 млн. грн. нічого не вирішить у тій галузі. Тут потрібні реальні дії і відповідні суми", — говорить Соколов.

Закупівельні ціни на молоко продовжують зростати. Найбільший приріст за місяць демонструє екстра ґатунок — 7,5%.

 Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока.