EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Лідери парламентських політичних сил навряд чи ризикнуть піднімати тему скасування земельного мораторію до наступних виборів до Верховної Ради України, тому введення повноцінного ринку земель не варто очікувати у найближчі 3-5 років.

На Львівщині обговорили реалізацію в області проекту Львівської аграрної дорадчої служби «Розвиток молочного бізнесу в Україні», про це повідомила прес-служба департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА на своїй сторінці в Facebook.

Споживання органічних продуктів в Україні за 8 років зросло у 34 рази, повідомив глава правління Федерації органічного руху України Євген Мілованов, пише Українська аграрна конфедерація (УАК).

За його словами, це колосальна цифра для України, але якщо порівнювати зі споживанням органічних продуктів в Європі, то це дуже мізерні показники.

Набув чинності наказ МОЗ від 6 серпня 2013 №695 «Про затвердження Параметрів безпеки м'яса птиці».

Про це повідомляє «ЮрЛіга».

В наказі визначені допустимі рівні токсичних елементів в м'ясі птиці, в тому числі напівфабрикатах, субпродуктах, ковбасних та ін. виробах з використанням м'яса птиці, консервах з м'яса птиці та інших подібних продуктах.

Крім того затверджено мікробіологічні показники і максимально допустимий рівень фармакологічно активних речовин в частинах тушок птиці.

Згідно з наказом, відповідні пункти Медико-біологічних вимог і саннорм якості продовольчої сировини і харчових продуктів (наказ від 1 серпня 1989 року №5061-89) більше не застосовуються на території України.

Наразі епідемія африканської чуми свиней (АЧС) створює загрозу для біологічної безпеки України. Систематично проводяться наради щодо запобігання поширення АЧС, додатково до Мінекономрозвитку запрошуються керівники тих областей, де є випадки захворювань.

«Тільки за серпень поточного року зареєстровано 20 випадків захворювань африканською чумою свиней. Найбільш вразливими є території заходу, сходу і півдня України. У регіонах із низьким рівнем захищеності ліквідують усіх тварин — потенційних носіїв інфекції. Так, вже ліквідовано більше 80 тисяч голів», — поінформувала перший заступник міністра агрополітики Олена Ковальова.

Зростання експорту української продукції в Індонезії та Азії стане результатом підписаного Меморандуму між Міністерствами аграрної політики двох країн.

Про це повідомляє companion.ua.

«Наше співробітництво спрямоване на заохочення інвестицій в сільське господарство, взаємодопомоги в створення спільних підприємств, спільну роботу над розвитком галузі», — прокоментував підписання Меморандуму Міністр агрополітики України Тарас Кутовий.

Мінекономрозвитку проаналізувало чотири варіанти реформування системи пільгового режиму сплати ПДВ для аграріїв. 

Загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних у агропродовольчих секторах економіки за перше півріччя 2016 року, досяг рекордного за всю історію незалежної України темпу приросту — 58,6%.

 

 

 

Прогнозовані обсяги виробництвазернових в 2016/17 МР аналітики ФАО були змушені підвищити на 0,9% до рекордних 2 565 млн тонн. Про це йдеться в останньому звіті організації, повідомляє Українська аграрна конфедерація. Переважним чином підвищення прогнозів зобов’язане ростом світового урожаю фуражних – до 1 329 млн тонн (+1,0%).

Єгипет включив Україну і Росію в список країн з ознаками ріжків в пшениці. 

Про це 7 вересня заявив член створеного Мінсільгоспом країни спеціального комітету Ашраф Халіл, повідомляє «АПК-Інформ».

«Зазначений список був переглянутий після того, як у пшениці, виробленої в окремих регіонах зазначених країн, була виявлена ріжки», — пояснив А.Халіл.

Нагадаємо, що з кінця серпня ц.р. в Єгипті діє заборона на вміст ріжків в пшениці, яка поставляється в країну.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №4958, який скасовує ліцензування експорту та імпорту алькогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це повідомляє видання "ГОРДОН".

У першому читанні законопроект про скасування ліцензування експорту та імпорту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів підтримали 254 народних депутата.

«Урожай гороху очікується справді рекордний. Згідно з нашими даними, зберемо 730-740 тисяч тонн. Попередній рекорд урожаю гороху був у 2006 році — 705 тисяч тонн», — каже аналітик зернового ринку компанії «УкрАгроКонсалт» Марина Сич.

Експерт компанії «ПроАгро» Ярослав Левицький додає, що торiк зiбрали лише 361 тисячу тонн.

«Цьогоріч зросли площі під горохом на третину. Фактично вони є рекордними за п'ять років. До збільшення площ для висiвання цієї культури аграріїв підштовхнула приваблива ціна гороху — у лютому тонна коштувала 10 тисяч гривень, що у 1,5 разу більше, ніж улітку 2015», — пояснює Левицький.

Коротко про засідання інвестиційної ради

https://www.youtube.com/watch?v=WvPGUjSRkVE&feature=youtu.be

     За ініціативи та сприяння ОР «Cпілка роботодавців Дубенщини» Привільненська ОТГ незабаром працюватиме із волонтером Корпусу Миру США в Україні. Спільна з добровольцем робота буде направлена на розвиток у молоді активної громадянської позиції, навичок здорового пособу життя та підготовки до вибору професії.

     На засідання робочої групи до Привільненської громади завітав Юрій Іващенко, який відмітив: «Відповідно до Стратегії розвитку Дубенщини, одним із напрямків роботи Спілки є розвиток людського потенціалу. Ми залучили добровольця Корпусу Миру в Вашу громаду, аби виховати в молоді активну громадянську позицію, навчити їх по іншому мислити та підвищити рівень володіння англійської мови. Ми разом із Вами повинні працювати над інтелектуальним розвитком наших дітей».

     Згідно Угоди про партнерство  між містами Дубно та Sokolow Podlaski (Польща) в рамках Програми обміну молоддю, за сприяння ОР «Спілка роботодавців Дубенщини», народного депутата України Олександра Дехтярчука та Дубенського міського голови, 17 вихованців курсів іноземних мов «Polen» (м.Дубно) протягом семи днів мали можливість пройти мовну практику в Польщі.